Foto's van de activiteiten in 2012

Deelnemers aan een excursie in 2013, maar ook andere belangstellenden, kunnen op deze pagina's bekijken 'hoe het was'. Anderen vinden er wellicht inspiratie in om op een activiteit -mits die wordt herhaald- voor 2014 in te schrijven.

Veel kijkplezier.


Michaelkerk-Schalkwijk-kl
 
1. Excursie H. Michaëlkerk, Schalkwijk
Ook dit jaar werd een bezoek gebracht aan "de kathedraal van Het Sticht" zoals deze kerk al snel werd genoemd. deze kerk werd op maandag 22 juli bezocht.

Klik hier voor de foto's van Willem van der Velden
Klik hier voor de foto's van G. Esseveld


4. Introductie: Schrijf je eigen levensverhaal
Op donderdag 25 juli werd een aantal deelnemers zeer gastvrij ontvangen bij het kantoor van de Rabobank aan het Hofspoor, waar we in een optimale ruimte deze workshop mochten geven.

Klik hier voor de foto's van Peter Peters.

Samaya 767x768

5. Het voormalig slotklooster 'Gods Werkhof'
Op vrijdag 26 juli werd een bezoek gebracht aan de voormalige Priorij "Gods Werkhof" in Werkhoven. Dit is het laatste in Nederland gebouwde klooster.

Klik hier voor de foto's van Tineke Rossel.
Klik hier voor de foto's van G. Esseveld.mieke

6. Mieke Verstraete vertelt over `De Porseleintafel`
De 71 deelnemers luisterden zeer geboeid naar de ras verhalenverteller Mieke van Oostveen - Verstraete. Anderhalf uur lang vertelde ze het zeer interessante verhaal van "De Porseleintafel". Onze voortreffelijke gastheer van restaurant De Engel zorgde voor koffie of thee.

Klik hier voor de foto's van Jan van der Werf


kasteelsypesteyn2

 

 

 

 

7. Excursie Kasteel-museum Sypesteyn

Op 30 juli gingen er zo'n 50 Senioren naar Nieuw-Loosdrecht voor een geslaagd bezoek aan een mooi museum-kasteel

Klik hier voor de foto's van Willem van der Velden


8. Rondwandeling Brink Schalkwijk
Rondje Brink Schalkwijk 030De bewoningsgeschiedenis van de Schalkwijkse Brink werd woensdag 31 juli voor twee groepen van in totaal 33 inschrijvers toegelicht. Een boeiende uiteenzetting over de historie van de kerk werd gevolgd door de beschrijving van het onderzoek naar de 'maker' van een schilderij van het godshuis. Niet geschilderd door Vincent van Gogh, maar door wie dan wel? Jonkheer Ram in eigen persoon liet vervolgens zijn licht schijnen op de bebouwing rond de Brink.

Klik hier voor de foto's van Willem van der Velden

9. Grachtenvaart en bezoek Mannenzaal
Oude MannenhuisEen geweldige activiteit. Dat vonden de liefst 81 deelnemers aan de grachtenvaart in Amersfoort en vooral het bezoek aan het Oude Mannenhuis anno 1907. Met busjes gesponsord door Arval en daarnaast 'eigen vervoer'' genoten de deelnemrs op een zonovergoten -en dus heel warme dag- van de historie van Amersfoort.

Klik hier voor de foto's van Willem van der Velden
Klik hier voor de foto's van C.M. van Gogh


nr 10. Stadswandeling Utrecht: 300 jaar Vrede van Utrecht
Met zo'n 50 deelnemers werd er op vrijdag 2 aug 2013 een interessante wandeling gemaakt langs Utrechtse gebouwen.

Klik hier voor de foto's van G. Esseveld


Brandweer kl
11.  Excursie Brandweer, Houten Op 5 aug bezochten deelnemrs van de Senioren Zomerscool de brandweer Houten. Jan Koster maakte tijdens de blus demonstratie een aantal filmpjes.

filmpje 1      fimpje 2       fimpje 3    filmpje 4     filmpje 5   filmpje 6    filmpje 7WbijDuurstede201312. Stadswandeling Wijk bij Duurstede

Op dinsdag 6 augustus werd er met 36 deelnemers verdeeld over twee groepen een stadswandeling in Wijk bij Duurstede gehouden. Een hele leuke manier om de binnenstad te leren kennen.

Klik hier voor de foto's van Jan van der Werf.

OCCR-Utrecht
14.  Excursie Operationeel Controle Centrum Rail, Utrecht

Eén van de succes excursie van de Zomerschool dit jaar was een bezoek aan het Operationeel Controle Centrum Rail in Utrecht. Dat het een succes was bleek al uit het aantal inschrijvingen, waardoor er niet één maar vier excursies nodig waren. Op 16 augustus  werden onderstaande foto's gemaakt.

Klik hier voor de foto's van Willem van der Velden
Foto0088
18.  Fietstocht langs forten met lunch op fort Blauwkapel
Op donderdag 15 augustus startte ca. 50 deelnemers met de jaarlijkse fietstocht. Deze keer ging het eerst naar fort De Bilt, waar het een beetje ging regenen. Daarna ging het via de kortste weg naar Blauwkapel waar de lunch was gepland.

Klik hier voor de foto's van Tineke Rossel  en een paar verregende foto's van Jan van der Werf

 


Excursie in 2013 gemist? In 2014 zijn er nieuwe kansen!